Docent Martijn de Waal levert een bijdrage aan de cursus ‘Together we repair the Internet’, een samenwerking tussen Waag Future Lab, CoECi, DSS en HvA (NL)

Hoe kunnen we publieke waarden terugbrengen in het Internet, en wat kun je zelf hieraan bijdragen?

Samen Repareren we het Internet’ behandelt de belangrijkste problemen waarmee internet wordt geconfronteerd en stelt alternatieve benaderingen voor om het op te lossen. Onderzoekers, docenten, studenten, beleidsmakers en diegenen die aan het Internet sleutelen (op welke manier of niveau dan ook) zullen tijdens de cursus vertrouwd raken met het historische traject van internet naar het heden; leren over een verscheidenheid aan praktische benaderingen voor het bouwen van open, eerlijke en inclusieve technologie; zullen worden uitgerust met theoretische en praktische kennis om beoordelingen te maken over welke technologie ze kunnen gebruiken en aan welke ze zelf kunnen bijdragen. 

Tijdens de cursus leer je van interviews met HvA professoren: Sabine NiedererMartijn de Waal,Geert LovinkNanda PiersmaMarten Teitsma,Pascal WiggersIvar Timmer en Ben Wagner van Inholland.

Er is een live kick-off sessie met Marleen Stikker zelf op 29 november om 10.00 uur. Deze sessie is niet verplicht, maar wordt sterk aangemoedigd!

Voor medewerkers en studenten van onze CoECI partner hogescholen hebben we vouchers waardoor de cursus gratis gevolgd kan worden. Interesse ? Stuur ons even een mailtje 👉🏼 hello@coeci.nl

Deze cursus is ontwikkeld door Waag Future Lab, het Centre of Expertise for Creative Innovation (CoECI) en de Hogeschool van Amsterdam | Amsterdam University of Applied Sciences en geproduceerd door de Digital Society School.